woensdag 22 februari 2017

Vier extra zitplaatsen!

Vanmiddag reden we door de regen naar de RDW. De camper ging voor de keuring van vier extra zitplaatsen achterin. We waren lekker vroeg bij de RDW gearriveerd en gingen er vanuit, dat we gezien het tijdstip van de afspraak nog ruim een halfuur moesten wachten. We trokken een volgnummer en vrij snel moesten we ons melden ons bij een balie.
Daar overhandigden we de informatie omtrent de keuringsaanvraag met de mededeling, dat we vier extra zitplaatsen wilden krijgen op het kenteken. Er stonden nu twee, inclusief bestuurder, op. Na een administratieve afhandeling kregen we een mapje met wat documenten mee. Ik moest de camper achter een Mercedes parkeren, die voor deur nr 2 stond te wachten. We namen plaats in de wachtkamer in afwachting van datgene wat zou gaan gebeuren.
Nog geen 10 minuten later werd de Mercedes naar binnen geroepen. Hij ging deur nr 3 binnen. Conform het verzoek reed ik de Ducato naar de plek waar de Mercedes had gestaan. Nog voordat ik de wagen kon verlaten, gebaarde een keurmeester, dat ik de camper naar binnen mocht rijden. "Zo, zo, wat een snelle organisatie", dacht ik en reed de Duc vrolijk naar binnen. Ik moest in de lengte over een lange diepe goot / smeerkuil rijden, van waaruit monteurs de voertuigen van onderen kunnen bekijken. In dit geval lag er niemand in de goot.
Een jongeman stelde zich voor en vroeg naar de documenten. We gaven nog even een toelichting en toen kroop hij de wagen in voor de controle. Vooraf checkte hij het chassisnummer en nog wat andere technische gegevens van de Ducato. Na de controle van de binnenruimte mocht ik van hem op mijn verzoek even de smeerkuil in, om de wagen van onderen te bekijken. De keurmeester ging mij voor en keek even mee. Hij vond de onderkant er behoorlijk goed uitzien.
Daarna moest de wagen gewogen worden. Daarvoor moest ik weer buiten zijn. Vooraf kregen we nog de gelegenheid om eventueel zware spullen uit de bak te verwijderen. Maar dat hadden we thuis al gedaan. Op de weegbrug moest ik de cabine verlaten en in de regen wachten. Na de weging moest de camper weer naar binnen, waar de eindafhandeling achter de computer plaatsvond. Het was vrij rustig in de immens grote garage. De zitplaatsen waren goedgekeurd. De wagen mocht weer de regen in en wij naar de balie. Daar betaalden we 55 euro voor de keuring. Dat is nog geen 14 euro per extra zitplaats. Over een week of twee krijgen we een schriftelijke bevestiging van de RDW. Het was voor mij de eerste keer dat ik bij de RDW was. Ik moet zeggen : top! Klantvriendelijk en meer dan op tijd.