woensdag 22 februari 2017

Werken na je 65 ste

"Mooi niet", zeg ik dan. De invoering van die regel is gewoonweg een lachertje. Een manier om de blunderende pensioenfondsen weer overeind te helpen. Laten we wel zijn : niemand zit te wachten op oudere werknemers. Werklozen ouder dan 50 komen nauwelijks weer aan de slag. En wat te denken van de mensen met zware beroepen. Niet alleen fysiek, maar ook psychisch zwaar. Is daar tijdig ander werk voor om hen te behoeden voor een pensioenperiode in bed of een inrichting?
De overheid kan wel van bovenaf wat roepen, maar ga zoiets als 'langer werken' eens implementeren in de praktijk. Dan pas zie je wat een onzin men uitkraamt. Misschien zegt de nieuwe generatie : "We gaan na onze opleiding maar eerst van ons leventje genieten." Of wel : we stellen het werken maar uit. Mijn idee hoor! Geniet er maar eerst van, voordat men je dat ook afpakt. We zijn niet primair op de wereld om te werken.
Er zullen best wel ouderen zijn, die langer willen werken. Die hebben geen hobby (ik ken ze!) of een chagrijnige partner (van horen zeggen). Het zijn de werknemers die 's morgens over perrons rennen om hun thuissituatie te ontvluchten. Want of die baas nou zo leuk is, dat betwijfel ik. Na kantoortijd viel het aantal hardlopers erg mee. Haha!
Voor de mensen die al een rot hekel hebben aan hun baan, is nog langer werken een regelrechte ramp. Het lijkt me veel beter om het pensioen te koppelen aan het aantal jaren dat men heeft gewerkt. Dan kan men zelf bepalen wanneer men wil stoppen met werken.