donderdag 16 februari 2017

Onder strenger regime

Het ministerie van Defensie wil gepensioneerde militairen inzetten, om de jongelui te trainen. Een generaal beklaagde zich onlangs over de manschappen van tegenwoordig. Ze hebben nauwelijks conditie, eten ongezond en psychisch kunnen ze niet tegen een stootje. Volgens mij mankeert het ook aan enige intelligentie. Of zijn ze levensmoe? Want wie wil er nou met die oude meuk en tekorten aan brandstof en munitie als vrijwilliger een oorlog in? Kortom, die helm past iedereen. De oude knarren hebben meer kennis van de vijand (= nog steeds de Russen en niet de terroristen in ons eigen land), omdat zij de Koude Oorlog hebben meegemaakt. Ondanks al die ellende met ons leger, wil men er miljarden inpompen. "Een vlag op een strontschuit", zei mijn Onderzeedienst-pa eens. Mijn pa had vaak gelijk.
Fenna moet ook onder een strenger regime geplaatst worden. Ze gaat de laatste tijd steeds meer waaks worden. Bij het minste geringste gaat ze blaffen. Vergeleken met onze vorige honden is het bij Fenna heel lastig een slag voor te zijn. Ze flipt van 0 tot 10 in een fractie van een seconde. Ze is van nature erg alert. Onze vorige honden moesten we soms wakker maken, omdat er een vreemd sujet voor de deur stond. Fenna blaft al voordat we iemand zien of horen. Heel vervelend. Volgens onze buurvrouw jankt ze soms als we weg zijn. Dat heeft ze anders nooit gedaan. We hebben de indruk dat ze dominanter wordt. Niet zo zeer als een bazig type, maar meer als een bewaker van de roedel. Het is helemaal erg als kleine Emma hier is.
Sonja mag wel alleen boodschappen doen. Maar als ze Emma meeneemt is Fenna een en al onrust. Na zo'n dagje Emma is Fenna bekaf. We gaan Fenna dus wat strakker houden. Hopelijk helpt het.