zaterdag 25 februari 2017

Geen zin op zaterdag

Oude en nieuwe kasten
Vandaag heb ik geen zin. Ik vind het koud en beschik over een enorme motivatie om niets te doen. Het liefst kruip ik op de bank onder een deken. Als ik dit type denk ik : "Ik ben ziek!" Dit soort gevoelens heb ik bijna nooit. Er is anders altijd wel iets waarmee ik me vermaak. Vandaag dus niet. Ik zou een fotoalbum kunnen afmaken. Dit keer een ouderwets album. Zonder verhalen, maar hooguit een regeltje tekst. Zo van : "Sonja, Fenna en ik". Voor de rest wordt het plaatjes kijken. Mijn gedenkwaardige reis naar Roemenië zit ook nog in het toetsenbord.
Ik heb de cd kast opnieuw ingericht. De cd's liggen nu weer op alfabetische volgorde van artiest of band. De volgorde lag op z'n gat. Dat krijg je met interne verhuizingen. Ik vind het vervelend om tussen al die cd's een bepaalde te zoeken. Ik wil gericht kunnen zoeken en grijpen. Net zoals ik winkel.
We hebben na het vervangen van de tv kast, de open keuken opnieuw ingericht. Er stond een joekel van een vries- koelcombinatie. Formaat Amerikaan. Je weet hoe het met ruimte is. des te meer je hebt des te meer spullen er komen.
Nu staan er een gewone koelkast en een tafelmodel vrieskast. Gevolg van de ingreep was, dat de magnetron veel te groot was, dus.... Tja, van het een kwam het ander. Handige Sonja heeft een nieuw pannenrek gemaakt. Eentje die mooi strak aansluit tussen de koelkast en de wand. In de hoek bevind zich een koof met leidingen.
De vrieskast staat nog niet helemaal op z'n plaats. Hij kan nog niet tegen de achterwand geplaatst worden vanwege de aanwezigheid van een gaskraan. Die gaat verplaatst worden, zodat ie straks naast en ter hoogte van de kookplaat komt. Als we de kraan nu willen dichtdraaien, moeten we op ons buikje gaan liggen. Ik voel me dan net een tuimelaar. Haha! Al met al heeft Sonja het meeste gedaan, ik was meer een hulpje.