vrijdag 24 februari 2017

Allochtonen sterven sneller

Volgens meneer Kuzu laten artsen allochtone ouderen sneller doodgaan dan autochtone. Mijn eerste gedachte was : "Dat wil ik ook. Sneller doodgaan!" Ik bedoel, wie wil een langzame dood sterven? Niemand toch. Helaas bedoelde meneer Kuzu het anders. Natuurlijk gaat het weer om discriminatie. Toch zette zijn bewering mij aan het DENKen. Op zijn manier. Heb ik al die situaties die zich dagelijks in mijn leven voordoen verkeerd geïnterpreteerd? Was er toch telkens weer sprake van discriminatie? Heb ik al die jaren verkeerd gedacht?
Zoals die keren dat ik bij een geldautomaat kom en dan de tekst voorgetoverd kreeg dat ie buiten werking was. Waarom ik? Er zit een camera in die automaten ingebouwd. Dat moet haast wel een kleurencamera zijn, want het zijn bijna altijd bruine mensen die in beeld komen als ze staan te pinnen. Vraag maar naar de makers van Opsporing Verzocht.
En waarom komt het OV telkens een paar minuten later als ik mee wil? Ja, leg mij dat maar eens uit als het niet een normale vertraging betreft. Het toeval(?) wil dan dat de perrons zwart zien van de mensen. Erger, soms rijdt de bus pardoes de halte voorbij. De chauffeur zal wel weer een zwartrijder bij de halte hebben zien staan.
Ik weet zeker dat alle allochtonen hun uitkering een paar dagen later krijgen dan die andere twaalf uitkeringstrekkers. Nou, met mij was het vele malen erger. Ik zat bijna 9 maanden op mijn uitkering te wachten! Zo bruin hadden de mensen van het UWV ze nog niet gebakken.
Soms, als ik keurig op mijn beurt sta te wachten, dringt opeens een blanke collega autochtoon voor. Dat doet ie natuurlijk omdat ik een bruin kleurtje heb. Volgens mij ben ik daarom natuurlijk ook een keer blijven zitten. Had ik eigenlijk wel gaatjes in mijn kiezen? Of wilde die tandarts mij alleen maar pijn doen. omdat ik er als een allochtoon uitzie? Nu ik er zo over naDENK besef ik opeens wat een naar leven ik geleid heb.
Ik hoop maar dat Kuzu gelijk heeft. Dan sterf ik in elk geval een veel snellere dood dan al die nare autochtonen.