zondag 19 februari 2017

Een nieuwe jethelm

Toen ik laatst met dat mooie weer mijn ouwe trouwe Nolan jethelm van mijn knar trok, dwarrelde er gruis naar beneden. Het bleek dat de voering aan het vergaan was! Toen ik me dat realiseerde, wist ik ook waarom de helm opeens een stuk ruimer zat. Mijn hoofd was niet gekrompen, maar de vulling in de helm was verpulverd / vergaan. Toen ik in de jethelm keek, bleek al het schuimplastic te zijn verdwenen. Nou ja, verdwenen, er zat veel in de vorm van korreltjes in mijn haar. Douchen dus.
Ik besloot onder de douche een nieuwe jethelm te kopen. Met de shampoo in mijn haren kon ik niet meer precies herinneren, wanneer ik die Nolan helm gekocht heb. Ik heb hem minstens 20 jaar. Erg hè? Ik weet dat zo'n helm ook vanwege zijn leeftijd vervangen moet worden.
oude Nolan op de Seeley
Maar ik besloot in plaats van vervangen niet op mijn kokosnoot te vallen. Ik vind dat soort helmen vooral zomers erg fijn om te dragen. Beter dan de integraal die ik heb. Vooral vanwege mijn bril. Dit keer wil ik een jethelm met ingebouwde zonnebril in de vorm van een gekleurd vizier. Dat heb ik ook op mijn integraal helm en dat bevalt prima.
Op het internet  zag ik een fraai exemplaar voorbijkomen. Ik wist gelijk : dat gaat hem worden! Een beetje retro en mooi in stijl met mijn Hanway bromfiets. Het is een LS2 Dinoco OF561. 't is maar dat je het weet. Ik laat hem op een afhaalpunt hier in de buurt afleveren. Dan hoef ik niet per se thuis te zijn, want het wordt een druk weekje. Verwacht ik.