zaterdag 11 februari 2017

Een derde remlicht

Omdat ik per se een extra remlicht op de camper wilde, heb ik stad en land afgezocht. Die extra lichten zitten al decennia standaard op auto's. Zo'n licht los kopen viel dus tegen. Helemaal als het een lang dun model betreft, want ik heb weinig ruimte om zo'n licht te installeren. Bij veel bestelwagens zitten ze op de ruit. Dat vind ik dus geen goede plaats. Niet in het midden, niet hoog genoeg en die lamp krijgt het zwaar te verduren als het portier dichtgegooid wordt. Uiteindelijk kwam ik bij een webshop voor café racer onderdelen terecht! Daar zag ik een strip met led verlichting. Aan de beide uiteinden bevonden zich knipperlichten. Maar.... het remlicht besloeg de hele lengte, dus inclusief het deel dat ook als richtingaanwijzer dient.
Ik heb de zelfklevende strip inmiddels ontvangen. Nu moet ik de bedrading van de strip nog uitzoeken, want ik heb alleen die van het remlicht nodig. Daarna moet de kabel verlengd worden. Omdat de kabel straks door de binnenkant van de carrosserie getrokken gaat worden, moet de boel niet alleen goed geïsoleerd zijn (ik gebruik ook krimpkousjes), maar ook stevig aan elkaar zitten. Ik trek de kabel naar een achterlicht, waar ik de boel dan aansluit op de bekabeling van het remlicht. De strip kan geplakt worden, maar ik plaats links en rechts op het uiteinde toch een rvs klemmetje om hem op de carrosserie te schroeven. Want je weet maar nooit. Het leuke van deze wagen is, dat ik naar hartenlust kan boren en zagen in het plaatwerk! Haha. Ik lach nou wel, maar gisteren ging het fout.
Dat was in de cabine, waar ik in het dashboard een gaatje wilde boren, om een schakelaartje te plaatsen. Ik kon met mijn vingers liggend op de vloer in standje moeilijk achter de plaats komen, waar ik wilde boren.
Al vingerend voelde ik een ronde ruimte, dus ik dacht : "Aha!" Ik boorde het gat met een zeer kleine boor en voelde de boor mijn vinger raken. Hoera. Daarna ging de 8 mm boor erin. Maar ik kreeg de schakelaar vanachter het dashboard er niet in! Na veel gevinger kwam ik erachter dat er nog iets van metaal de boel blokkeerde. Grrr! Ik heb zo twee gaten geboord, alle twee onbruikbaar! Gelukkig niet op een direct zichtbare plaats, maar toch. Ik ben dus niet voor één, maar voor twee gaten te vangen. Gelukkig bestaat er grijze kit. Haha! Uiteindelijk heb ik de schakelaar op een aluminium montageplaatje gemonteerd en dat plaatje keurig op een bestaande schroefplek geplaatst. Klaar!
Tijdens al dat gefriemel zag ik trouwens dat het achter het dashboard een enorme chaos aan bedrading is. Typisch Italiaans spaghetti-werk dus.