donderdag 2 februari 2017

Chinees koken?

Vandaag raakte ik in gesprek met een jonge moeder. Haar zoontje van een jaar of drie zat op een loopfiets en keek nieuwsgierig in de kampeerbus, waar ik op dat moment aan eht werk was. Ik groette hem vrolijk en complimenteerde hem met zijn mooie fiets. Even later kwam zijn moeder aangelopen met een kinderwagen, waarin een kleine uk een slaapje deed. Ze riep haar zoontje. Ik zei haar dat hij even in de bus mocht kijken. Ze vertelde, dat ze zelf ook een camper hebben. "Een oude hoor", zei ze ietwat verontschuldigend. Toen ik haar vertelde dat de Ducato ruim 20 jaar oud is, was ze verrast. Ze vond hem er erg mooi uitzien. Ik bedankte haar.
Haar camper staat een tijdje stil, vanwege de geboorte van de kleine schone slaapster. Ze brengen de vakanties in Nederland door. "Gemakkelijk voor de kinderen", lacht ze.
Ze heeft een Aziatisch uiterlijk en spreekt bijna accentloos Nederlands. Ze woont hier in de buurt. Ik heb haar vaker zien wandelen, maar niet eerder gesproken. Ze zei dat ze de kerstboom op het pleintje erg mooi vond. Zelf had ze ook een kerstboom geregeld voor haar buurt. Ik vertelde haar over onze bijeenkomsten met andere buurtbewoners. Dat wekte haar nieuwsgierigheid. Ze wilde graag weten hoe wij dat geregeld hebben. Tijdens ons eerste gesprek heb ik haar nog niet gevraagd naar haar achtergrond. Dat is dan voor een volgende keer. Misschien draait het uit op Chinees koken.