vrijdag 10 februari 2017

Eindelijk wakker?

Of zijn ze gewoon erg traag van begrip? Of zijn het gewoon politici / ambtenaren die weer eens gaan werken en hebben ze dat vergeelde memo gevonden? Ik heb het over de Provinciale Staten van Flevoland. Daar is men erachter gekomen, dat er veel te veel grazers in de Oostvaardersplassen gevangen zitten. Dat wisten gewone mensen al meer dan tien jaar geleden.
Helaas is het zo, dat iemand (met aan grote zekerheid grenzende waarschijnlijkheid ook een ambtenaar) ergens geschreven heeft, dat het te veel aan beesten niet afgeschoten mag worden. Dat is in Zandvoort anders. Daar heeft iemand (vast ook een ambtenaar) in een vlaag van verstandsverbijstering in het verleden reeën losgelaten en vervolgens decennia het beheer verwaarloosd. Nu zijn er veel te veel van die beesten en dus moeten ze maar afgeschoten worden. Ik zeg : breng al die OVP grazers naar Zandvoort. Natuurlijk begint men weer over wolven. Met een dergelijk wanbeheer krijgen we dus straks last van wolven in de woonkernen.
In een laat programma op RTL4 hoorde ik twee zogenaamde deskundige over de OVP praten. Een politicus en een boswachter. Beiden sloegen wat mij betreft de plank volledig mis. Ze vergaten dat die grazers daar ooit uitgezet zijn, of wel dat het weer een ingrijpen in de natuur is geweest door de betweterige mens. En dat het weer desastreuze gevolgen heeft voor zowel de dieren als het groen. Deze mensen leren weinig van eerdere blunders. Wij hebben nu eenmaal de natuur niet in de hand. Natuurlijk had meneer Tan geen deskundige tegenstander(s) uitgenodigd.