donderdag 26 november 2020

Weer een kerstboom

Als alles naar wens verloopt, komt er ook dit jaar een kerstboom op het pleintje te staan. Het heeft weliswaar wat voeten in de aarde, maar het resultaat is elk jaar weer prachtig.
Dit jaar geen kerstpakket, want een 'kersttafel' met chocomelk, erwtensoep, snacks en snoepgoed gaat niet samen met de coronamaatregelen. Niet echt een gemis, want de boel voorbereiden vergt heel veel werk. Meestal komt slechts een paar mensen ons helpen. Meestal. Soms overwegen wij een kerstboom op het pleintje te planten. Vorig jaar hebben we zo'n boompje met kluit en al hier in het groen gezet. Helaas was ie na een dag of wat verdwenen. Waarschijnlijk ingeruild voor een euro. Arm ding. Mochten we na de kerst weer zo'n boompje te pakken kunnen krijgen, dan gaat ie maar eerst bij ons in de tuin. Totdat de inzameling voorbij is.
Hier in de buurt staat een flinke boom, ook op een pleintje (foto). Die zou zo versierd kunnen worden. Hij is wel hoog. Erg hoog. Ik denk dat de hoogte een obstakel is. De omwonenden zijn ouderen, die niet even rap in een ladder klimmen. Het vallen gaat hen gemakkelijker af (schrijft een ervaringsdeskundige). Maar ja, er zijn toch zeker ook nog jongelui die dat wel durven? Of moet opa het even voordoen? Er stond een tijdje zo'n hoogwerker daar vlakbij geparkeerd. Compleet met bak. Dus....