vrijdag 27 november 2020

Waarom doet men zo?

Wat mij geregeld opvalt is dat men via fora of andere sociale media vragen stelt, waarvan de antwoorden eenvoudiger via Google te vinden zijn. Waarom doet men zo? De vragensteller heeft zijn telefoon in de hand en begint een heel verhaal te 'duimen' compleet met rare woorden op een of ander forum of zo. Of hij stelt de vraag mondeling aan iemand in de buurt, terwijl ie de telefoon in z'n handen heeft. Met een paar trefwoorden op zijn telefoon zijn de antwoorden via Google te vinden.
Velen weten ook niet (denk ik) dat je op Google ook met afbeeldingen kunt zoeken.
Ik kan me voorstellen dat men te maken krijgt met iets heel bijzonders of zelfs unieks. Dat in zo'n geval een vraag uitgezet wordt op het www ligt dan voor de hand. Ik heb gemerkt, dat veel mensen niet instaat zijn om de juiste trefwoorden als zoekgegevens te gebruiken. Als ik iets zou willen weten over het installeren van een autoradio, dan type ik niet alleen autoradio installeren in als zoekwoorden. Met opgave van automerk, model en merk radio verfijn ik de zoektocht om minder en vooral ook betere resultaten te krijgen.
Afgezien daarvan kan men op menige website met de zoek optie binnen zo'n site onderwerpen vinden. Zo'n manier van zoeken voorkomt dat een vraag telkens weer gesteld wordt. Het wiel is wat mij betreft allang uitgevonden en ik ben nogal lui (zeggen ze). Gemak dient de mens.