donderdag 19 november 2020

Het geeft te denken

Het schijnt nu zo te zijn, dat ik me moet laten vaccineren vanwege mijn naasten. Ik ben inmiddels de 70 jaar gepasseerd en ik heb nog nooit iemand ontmoet, die mij vroeg of ie zich moest laten vaccineren voor mij. Andersom heb ik dus ook niemand dat gevraagd. Trouwens, als ik me moet laten inenten vanwege die ander, dan is die ander blijkbaar niet gevaccineerd.
Voorheen lieten mensen zich voor zichzelf vaccineren. Ik herinner me nog de drie akelige injecties in 1960, voordat we naar Curaçao vertrokken. En later, in militaire dienst, de prikken tegen het eten daar. Denk ik. Toen waren die injecties ook niet bestemd om anderen te beschermen. Zelfs niet de koks in de vreetschuur, want wij moesten natuurlijk wel agressief gevechtsklaar zijn vanwege de Russen. Ook nu laat ik me tegen griepvirussen (toch weer die Russen) inenten en niet vanwege mijn partner of (aardige) buurvrouw of zo. Maar louter ter bescherming van mijzelf. Nee, de producenten beginnen al te balen vanwege hun omzetverlies. Haha!
Volgens mij gaat het pushen van het vaccin veel te ver en zal het contraproductief werken. Opvallend genoeg wil veel zorgpersoneel niet gevaccineerd worden. Ik ken zelf ook doktersassistenten, die op voorhand weigeren. Het geeft te denken.