woensdag 11 november 2020

Doofpot Nederlandse Jodenhaat

 Al vaker heb ik de rol van ons land genoemd in de Jodenhaat en -vervolging. Ons landje doet daar heel schijnheilig over en zelfs voorkomen (via Anne Frank) alsof het in de jaren 30 en 40 zelfs tegen antisemitisme was. Dat het helemaal niet zo was, blijkt uit de geleidelijk (waarom niet alles in één keer?) opborrelende 'bekentenissen'. Zoals laatst van de Protestantse, Gereformeerde en Hervormde kerken. Het doofpotverschijnsel zit velen nog hoog. Hier een stukje van een Joodse nabestaande over de NS :

"Station Muiderpoort, een verschrikkelijk beladen plek. Hiervandaan werd mijn familie naar Kamp Westerbork gedeporteerd om vervolgens getransporteerd te worden naar de vernietigingskampen. Zij werden vermoord om het feit dat zij Joods waren. Het treinkaartje moesten zij zelf kopen. De Nederlandse Spoorwegen hebben hier grof geld aan verdiend. Na 75! jaar heeft de NS het handjevol overlevenden en evenzo weinig nabestaanden volgens hun eigen onrechtvaardige regeltjes met een fooi of helemaal niets het riet ingestuurd. Nederland heeft nooit de verantwoordelijkheid genomen dat zij actief aan de Holocaust heeft deelgenomen. Nederland doofpotland!"

Als goedmakertje heeft ons landje decennia lang Israël over de bol geaaid en vooral met Anne Frank goede sier gemaakt. Bah! Daarna kwam het Indië verhaal los. Ook uit de nationale doofpot.