zondag 29 november 2020

Een Microsoft licentie regelen

Toen ze Word wilde gebruiken, kreeg ze een melding dat haar licentie verlopen is. Oeps! Ik had al eens eerder zoiets aan de hand gehad, maar wist niet meer precies hoe ik het opgelost heb. Natuurlijk via het aankopen van een nieuwe licentie. We staan beiden weliswaar bij Microsoft geregistreerd, maar daar was verder niet te vinden voor wat betreft onze Office versie. Dus ben ik maar verder gaan grutten totdat ik voor weinig een licentie kon aanschaffen. We hadden ook voor een gratis gebruik kunnen gaan (via het web / cloud), maar dat was veel te omslachtig voor iemand die soms een documentje typt.
Na betaling van het bedrag kregen we een licentiecode, waarmee het product geactiveerd kon worden. Volgens de beschrijving moest ik eerst de oude Office versie van de laptop verwijderen en daarna de nieuw aangevraagde downloaden en activeren met de code. Ik dacht :  'ammehoela'. De hele mikmak staat erop en volgens mij moest er enkel een update plaatsvinden. Dus die stap heb ik mooi overgeslagen.
Ik heb gewoon Word geopend en daar de nieuwe licentiecode ingevoerd. En zie : er vond een update plaats van het bestaande Office. Dat was binnen een paar minuten gebeurd. Daarna was alles weer actief. Mooi, dan weet ik dat ook weer. Voor even.