dinsdag 10 november 2020

Volle bak

Zo, ik ben weer even druk geweest. Buiten. Ik heb weer wat groen en bladafval opgeruimd. Het was meer dan onze gft bak aankon, dus sleepte ik er een bak van een buurtbewoner bij. Zijn huis staat al een tijdje leeg en in het verleden gebruikten we vaker zijn bak, omdat meneer niet aan afvalscheiding deed. Toen ik de halfvolle bak terugreed, stond er een vrouw in de tuin van het lege huis. Ze was daar aan het snoeien. Haha! Ik stelde me voor en legde haar even uit waarom ik 'haar' bak had gepakt. Als eerste heb ik daarna de bak weer leeg gekieperd, zodat ze haar snoeiafval in een lege bak kwijt kon. Daarna hebben we staan kleppen. De woning is verhuurd aan haar dochter.

Dat kleppen deed ik daarvoor ook al, toen ik op het pleintje bezig was. Passerende buurtbewoners kamen even een praatje maken. Een van hen beklaagde zich over de slordige manier van werken van een cv installatiebedrijf. "Die mannen maken zo'n rommel en ruimen niets op", klaagde ze. "Ik had hen nog zo van tevoren daarop gewezen", ging ze verder. De door haar geschetste werkwijze kwam mij bekend voor.
Ik weet wel dat wanneer ik onze zoon hielp, de schoenen uitgingen en na de klus alles keurig aangeveegd werd. Vaak werd ook de stofzuiger gebruikt, om de werkplek schoon achter te laten. Maar niet elk bedrijf werkt zo. De mannen gingen gewoon met hun vieze werkschoenen de woning in en uit. Het is niet aardig om weer de naam Feenstra te laten vallen, dus doe ik dat maar niet. Huh...?
Een andere bewoner, een 55+ 'er, dreigt z'n baan te verliezen. Heel vervelend, vooral als je al wat ouder bent. Rutte wil wel dat ouderen blijven werken tot ze 70 zijn, maar de meeste bedrijven vinden dat je met 50 jaar al oud bent. Te duur oud voor het werk. In andere situaties zijn ouderen wel te oud en worden ze betutteld. Het is maar net hoe het anderen uitkomt.