vrijdag 27 november 2020

Had men maar

Soms zegt men dat ik de koe niet in de kont moet kijken. Ik zeg dan dat ik wel moet, anders steek ik mijn arm in het verkeerde gat voor een onderzoek. Even terugkijken is nu eenmaal een vereiste, om tot verbeteringen te kunnen komen.
Ik kan me niet heugen dat een regering zich zo druk bezig hield met een griepgolf. En dan ook nog zo'n zwalkend beleid vol vraagtekens, aannames en onwaarheden. Had men al die energie en kosten maar in de ziektes gestoken die ons al decennia lang bedreigen. Zoals kanker, copd en andere levensbedreigende ziektes. Samen met een beleid ter bestrijding / voorkoming van obese. Als men zich daarop gericht had, dan hadden deze en voorgaande griepgolven veel minder doden veroorzaakt.
Niet eerder is er zo'n groot onderzoek gedaan naar griep. Niet eerder zijn er zoveel maatregelen genomen tegen besmetting. Niet eerder duurde een griepgolf hier zo lang. De duur is naar mijn idee flink opgerekt, vanwege al die beschermende maatregelen van de overheden. Zelfs de EU bemoeit zich ermee. Er mag in Oostenrijk niet geskied worden. Hopelijk trekt de Oostenrijkse regering daar niets van aan. Het wachten is op de verplichte, doch zinloze mondkapjes met de EU vlag erop. Had men het maar bij de BeNeLux gehouden.
Gezien het feit dat men de middenstand zo hard aanpakt, vraag ik me af of politici soms ook financiële belangen hebben in bedrijven als Amazon, die via het internet grof verdienen.