woensdag 18 november 2020

Even de mond spoelen

Nee, niet omdat ik rare dingen gezegd zou hebben. Want dan zou mijn hele dag alleen maar gevuld zijn met praten en spoelen. Haha! Als ik mijn tanden gepoetst heb, gebruik ik na het spoelen met water een speciale mondwater. Je weet wel, dat prikkelend water met zo'n pepermuntsmaak.

Sinds het voorjaar ben ik ook dagelijks mijn mond gaan spoelen met Superspoel, de vervanger van Superol. Die tabletjes, opgelost in een glas water hebben mij telkens weer geholpen als mijn keel begon te kriebelen. Dat gekriebel is voor mij een voorbode van een komende keelontsteking. Het is een andere kriebel dan het gewone gekriebel in mijn keel. Of elders. Kortom, er wordt hier geregeld de mond gespoeld. 
Nu las ik dat een Brits onderzoek heeft uitgewezen, dat het spoelen met mondwater ("...doodgewoon mondwater met 0,07 procent van het antimicrobiële en antivirale middel Cetylpyridinium Chloride (CPC)..."). het verspreiden van het coronavirus zou tegengaan. Hum. Zou mij dat soms geholpen hebben toen Sonja zo ziek was? Zeker weten doe ik dat natuurlijk niet. Misschien ben ik gewoon een geluksvogel. Of een alien.
Toch spoel ik vooral wanneer we bezoek gehad hebben of ik naar mijn idee te dicht in de buurt van anderen dan Sonja geweest ben. Hoe dan ook, ik blijf gewoon mijn mond spoelen.