vrijdag 6 november 2020

We mogen weer naar Curaçao!

Da's nou eens een leuke geste van meneer Rutte. We mogen van hem naar Curaçao voor een vakantie. Ik weet niet wat het eiland er zelf van vindt. Helaas kan ik ook nergens iets vinden over de extra vakantietoeslag die daar voor nodig is. Of is het weer zo'n bekende loze belofte van Rutte? Trouwens wat vindt het eilandbestuur er zelf van? Het aantal covid-19 besmettingen stijgt daar. Rutte weet dat Curaçao ernstig om geld verlegen zit. Dus de gezondheid wordt weer naar achteren geschoven. Of ben ik te kritisch? 
Ik kwam het verschijnsel midden jaren 90 voor het eerst tegen : wie kritisch is over het voorstel, is tegen het voorstel. Een gevolg van het krampachtig vasthouden aan het eigen kindje door de brenger / bedenker. In alle gevallen, ja alle, merkte ik dat de bedenker ervan zijn idee niet goed doordacht had. In plaats van te luisteren naar de meedenkers (want dat zijn de meeste critici, anders zou het hen geen bal interesseren), ging de kont tegen de krib. Met gevolg dat halfbakken oplossingen toegepast werden. Met alle gevolgen van dien. Om die redenen zie ik niet zozeer corona-ontkenners zoals menige krant en politicus hen graag betitelt, maar critici die meer willen weten. Helaas ook hier bedenkers en brengers die te weinig hebben nagedacht en hun kont tegen de krib gooien.
Ik vind dat de (main stream) media de veroorzakers zijn van veel onnodige onrust en bangmakerij. Ze zouden meer evenwichtig en vooral objectief nieuws moeten brengen.