donderdag 26 november 2020

Afvalscheiding

We zijn er nogal serieus in : het scheiden van afval. Niet fanatiek, want dan zouden we zelfs een theezakje gaan scheiden in papier, metaal (nietje), gft (thee) en misschien ook chemisch afval want ik weet niet hoe de smaakjes aan de quasi vruchtenthee toegevoegd zijn en wat die witte dingetjes zijn. Piepschuim? Maar goed, we doen het scheiden van het afval vrij serieus.

In het keukentje staan daartoe een aantal voorraadbakken en een zak. Zoals je kunt zien betreft het voor het restafval en het gft een kleine bak. Voor het papier een zak en voor het plastic een flinke ton.
Wat het restafval betreft, zouden we na het invoeren van betalen per klepopening van de ondergrondse container, moeten gaan opsparen. Dus de kleine volle zak eerst in een grote zak doen. Die grotere grijze zak moet ergens veilig (katten, muizen enz) bewaard worden. Pas als die goed gevuld is gaat ie dan naar de ondergrondse container. Telkens de huidige kleine zak wegbrengen wordt anders een te dure grap. Het wordt zo wel een zeer omslachtige manier om afval kwijt te kunnen. Dus kan ik me voorstellen dat mensen alternatieven bedenken, die niet zo goed voor ons milieu zullen zijn.