woensdag 25 november 2020

Men ontwaakt

Om mezelf te beschermen let ik goed op en ben ik voorzichtig. Ik ben uit nieuwsgierigheid een paar keer langs een middelbare school gefietst. Van de genomen coronamaatregelen is buiten niets te zien. Leerlingen hokken dicht bij elkaar, hangen om elkaars nek en dragen geen mondkapjes. Ik bedoel ze dragen binnen wel mondkapjes, maar niet over hun mond en neus. Gewoon los om de nek of hangend onder de kin aan de oren. Op school wordt naar zeggen niets aan handhaving gedaan.
Om die reden ben ik dus ook erg voorzichtig wanneer onze kleinkinderen op bezoek komen. Ik vraag hen geregeld hoe het op hun school is en hoe het er aan toegaat. Ik houd afstand en neem mijn (voorzorgs)maatregelen.
Het nieuws van deze week als zouden scholen een grote bron van besmettingen zijn, is voor mij geen nieuws. Dat wisten wij in het voorjaar al, toen beweerd werd dat kinderen niet besmet konden worden. Later weer wel, maar ze zouden niet ziek worden en ze zouden geen gevaar vormen voor anderen. Weer later wel en toen werden halfbakken maatregelen genomen. Het lijkt erop alsof de maatregelen een averechts effect hebben op het gedrag van leerlingen / studenten. Iedereen weet toch dat docenten nauwelijks grip hebben op hun leerlingen. Dus handhaving is nul komma nul. Al met al is wat mij betreft al heel Nederland besmet geraakt. Niet iedereen laat zich testen en de testen zijn alles behalve betrouwbaar. Tijd om het circus te stoppen. Of wel : verkiezingen. De VVD voelt de bui al hangen en begint opeens populaire uitspraken te doen. Zoals de grenzen sluiten, zich verzetten tegen de EU enz.