woensdag 25 november 2020

Een overval

Vanmiddag ging ik naar een postagentschap in de buurt om een presentje te versturen. In de winkel liep een aantal klanten rond, zonder mondkapjes. Ik zag nergens een papier of zo met coronaregels. Maar toen ik in de deuropening stond riep de winkelier lachend wel : "Mondkapje op, meneer!" Er wordt dus niet echt gehandhaafd.  Maar oké, ik doe dus dat onding op en ga de winkel binnen.
Toen de winkelier zei : "Goede middag, zegt u het maar", zei ik : "Goede middag, dit is een overval!" Geintje natuurlijk waar we samen om moesten lachen, want ons kent ons. Op Schiphol zou ik zoiets nooit doen. De andere klanten stonden een beetje raar te kijken. Maar goed, er zijn dus klanten die per definitie weigeren een mondkapje te dragen. Toch mogen ze naar binnen, want wie weet kopen ze iets. En dat is dan weer geld.
Mij maakt het niet zoveel uit. Ik denk alleen aan mezelf. Haha! Er zijn veel mensen die niet geloven in het mondkapje.
Over geloven gesproken, in de kerk mag bijna alles. Daar gelden geen coronaregels. Maar zo'n clubje gelovige mensen in een restaurant, bioscoop of café neerzetten is verboden. Vreemd, want volgens gelovigen is God overal.