maandag 2 november 2020

In een stacaravan

Na de geboorte van onze jongste, besloten wij midden jaren 90 een paar jaar niet met een caravan op vakantie te gaan. Maar om toch enigszins het vakantiegevoel te behouden, kochten we een stacaravan op een camping in wording bij Kuinre.
We stonden daar al een tijdje op die camping, maar met de toercaravan. Die had daar een jaarplaats. In die tijd bedroeg het stageld 600 gulden voor een periode van 12 maanden. We konden zo gedurende het gehele jaar in het weekend en schoolvakanties er even tussenuit. Toen recht tegenover onze plek een stacaravan werd aangeboden, hebben we die gekocht. We hadden inmiddels gemerkt, dat de locatie erg aantrekkelijk was. Vlakbij het Kuinderbos en veel viswater in de directe omgeving. In de omgeving leuke grotere plaatsen, zoals Emmeloord, Wolvega en Lemmer. Vooral Lemmer vonden we erg leuk. Op de fiets even het dorp in om boodschappen te doen, kon ook. Het optrekje beschikte over twee slaapkamers, een eet-/zitkamer met open keuken en een toilet. Er was een gaskachel aanwezig.
Omdat de tweede 'slaapkamer' een zeer smal hokje was waarin amper een bed paste, maakte ik in de grotere slaapkamer een tweepersoons stapelbed! De jongens sliepen onder en pa en moe boven. De jongste sliep in het kleine kamertje. Voor hem was dat hokje erg groot. Het kwam ook voor, dat de oudste twee buiten in een vouwwagen sliepen. Die bak stond in de tuin geparkeerd.
Aan de stacaravan zelf hebben we weinig hoeven doen. Ik heb een keer de buitenkant een poetsbeurt gegeven. Ik heb er wel achter een schuurtje gebouwd. Voor de fietsen, de reserve gasfles en tuinmeubels en het tuingereedschap.
Helaas veranderde alles op die camping, toen de beheerder besloot lid te worden van de Recron. Er kwam een reglement en allerlei verboden. Zo mochten we geen twee honden meer meenemen, moest de vouwwagen weg en moesten we toestemming vragen voor alles en nog wat. Het tarief werd verdubbeld(!) en het seizoen werd ingekort van maart t/m oktober. Dus het werd 4x duurder. Dat terwijl het sanitair nog niet eens af was. We hebben het nieuwe contract niet getekend. Gelukkig konden we toen de stacaravan vrij snel weer verkopen. Jammer, want het was wel een leuk stekkie, daar bij Kuinre.