dinsdag 17 november 2020

Vreemd

In Peru is binnen een week voor de derde keer een president gekozen. Zou ons kabinet de volksvertegenwoordiging daar soms adviseren á la Corona-beleid? In Peru zitten ze weer in de Puree.
De boeren zijn weer aan het demonstreren. Dit keer mag het. Interessant, maar ook triest te horen dat men recht heeft op demonstratie. Maar dat recht schijnt niet iedereen te hebben. Als het de overheid niet zint wordt een demonstratie verboden.
Het verbod op vuurwerk heeft ertoe geleid dat vuurwerkfanatici komend weekend vuurwerk willen afsteken. De bekende 'dat wil ik niet' mentaliteit steekt direct weer de kop op. Ligt er een premie per aangebrachte overtreder te wachten? Dan kunnen de mensen en dieren die eronder lijden hun kosten betalen. Een van de weigeraars beweert dat vuurwerk zijn enige leuke moment in zijn leven is. Je zult maar zo'n zielig leven leiden.
Hier in Dronten groeit de overlast van studenten. Alleen al daarvoor wil men hier extra Boa's gaan aannemen. Je zou natuurlijk de problematiek anders kunnen aanpakken : 2x geel is rood. Zoek maar een andere locatie om je 'studie' te gaan doen. Tot op heden blijft de aanpak beperkt tot gepraat in het gemeentehuis. Weer die Jan Salie geest.