zaterdag 21 november 2020

Accu opladen met accu

Omdat de bus al vrij lang stilstaat en er toch wat kleine energievreters aan boord zijn, loopt de accu heel langzaam leeg. Dat komt ook omdat ik vaak vergeet het zonnepaneeltje op de accu van de motor aan te sluiten. Haha! Als ik met de bus in of bij de loods ben, dan zet ik de motoraccu op de lader. Thuis staat de bus wat van ons huis verwijderd. Ik heb wel een verlengkabel op haspel, die zo'n 40 meter kan overbruggen. Maar in dit geval moet ik de kabel over de straat uitrollen en dat doe ik liever niet.
Gelukkig hebben we ook nog een huishoudaccu aan boord met een omvormer naar 230 Volt. Ik heb vanmorgen via die omvormer de acculader aangesloten en zo de motoraccu opgeladen. Het duurde nog geen uur voordat het groene lampje Full ging branden.
Zodra de mogelijkheid zich voordoet, wordt de huishoud accu opgeladen. Want je weet maar nooit. Ik zou ook startkabels kunnen gebruiken, maar dat is misschien een oplossing als we op pad zijn of wanneer ik haast heb om weg te gaan. Maar dat laatste komt nauwelijks voor.