maandag 16 november 2020

Een huis huren

We zijn weer waar we ooit begonnen zijn : in een huurwoning. Is de cirkel rond? Wat mij opviel met het huren is de manier waarop je zo'n woning aangeboden krijgt. Soms zijn er in het interieur nog zaken over te nemen, zoals gordijnen en/of de vloerbedekking. Voor de rest is het naar eigen inzicht oordelen of je de woning accepteert.
Hoe anders is het wanneer je zo'n gehuurde woning wilt verlaten. Dan tovert de woningbouwvereniging opeens een fraaie lijst tevoorschijn. Daarop staat vermeld aan welke eisen de woning dient te voldoen.
Zo'n lijst kregen wij niet toen we de woning bekeken. Dan is er opeens geen lijst. Dan is het handig om met andere bewoners te praten. Wat de overname van spullen betreft : soms gaat het heel anders.
Onlangs is een woning leeggehaald. Het hele interieur verdween in grote containers. We zeiden nog tegen elkaar : "Wat zonde." Zonde omdat het meubilair en de vloerbedekking vrij nieuw waren. Net als de gordijnen, die meneer vlak voor zijn onbedoelde vertrek had laten ophangen.
Wat denk je? Komt een nieuwe huurder, die zelf helemaal geen spullen heeft. Hij heeft de woning gemeubileerd bezocht en geaccepteerd. Hij had toen ook gezien hoe netjes het allemaal was. Toen hij informeerde naar een eventuele overname van spullen, was de woning helemaal kaal! De hele mikmak lag al in de Milieustraat bij het grofvuil.
En dat in een tijd waarin men nogal veel spreekt over hergebruik, duurzaam en het milieu. Vreemde actie van de woningbouwvereniging.