donderdag 30 april 2020

Welles nietes

Door het nogal wazig beleid rond de bestrijding van het coronavirus, negeren steeds meer mensen de adviezen. Ook de berichtgeving rond het virus is alles behalve consistent. De ene keer dreigend, angst aanpratend, de andere keer alsof het allemaal meevalt. Vooral jongeren trekken hun eigen conclusies, zonder de mogelijke gevolgen voor anderen erbij te betrekken. Dat krijg je ook als er een eerst-ikke maatschappij gecreëerd is. De maatregelen die genomen zijn komen ons halfslachtig en soms zelfs strijdig (ook met wetgeving!) over. Zo mag ik wel thuis met een paar mensen gezellig zijn, maar alleen als het geen verjaardag genoemd wordt. En ja, wie met gezond verstand daarmee geconfronteerd wordt, gaat liever zijn/haar eigen gang.
Wij gebruiken gewoon ons gezonde verstand. Het virus is besmettelijk en gevaarlijk, dus wat doen we? Juist, voorzichtig zijn. Voorkomen is beter dan genezen. Daar hebben wij geen overheid of RIVM voor nodig. Ook niet de NOS, Ned. Onbetrouwbare Staatsomroep en haar satellieten.
Wat wij ook niet nodig hebben is een corona-app. Als zo'n app ons wordt opgedrongen ( de dictatuur groeit immers), dan wordt het tijd voor een 2e telefoon. Eén in de lade met een app en één voor dagelijks gebruik. Misschien een gat in de markt : een Corona-app killer.