zaterdag 11 april 2020

Hokjesgeest in de bouw

...naar het halletje...
Toen wij deze woning kregen aangeboden, kende de woonkamer drie deuren. Een naar het halletje naar de voordeur, een naar de slaapkamer en een naar de gang die naar de achterdeur leidt.
Alle binnendeuren waren trouwens van het type opdek.  Dichte deuren, die volledig aansloten op de mentaliteit van de hokjesgeest. Daar wilden we in de huiskamer vanaf. Van die van de wc en badkamer natuurlijk niet. Haha!
...naar de gang / achterdeur
Dus zijn we op zoek gegaan naar deuren met een glasplaat erin. Na wat gezoek vonden we er twee ergens in West Friesland (voor de jongere mensen met hun pretpakket : dat ligt dus in Noord Holland). We besloten de deuren naar de gang en naar de slaapkamer (op de rechter foto achter de vitrage) te vervangen door deuren met een glasplaat. Ik heb die 'nieuwe' deuren wat moeten aanpassen, voordat we ze op de bestaande paumelles konden schuiven. Ze waren iets te lang, maar er is ook nog zoiets als een zaag. Voor de stevigheid heb ik nog een extra balkje tussen de beide hardboard platen aangebracht. Het resultaat mag er zijn. Het is een veel lichtere en ruimer ogende huiskamer geworden en er is zicht op de achterdeur. Die is overdag vaak van het slot, voor (gewenste) bezoekers. Als Fenna aanslaat kunnen we al kijkend door de huiskamerdeur het bezoek zien.