zondag 26 april 2020

Koken op zondag


Vanmorgen wierp ik een blik in de koelkast. Figuurlijk hoor. Ik zag allerlei restjes, die ik als stukjes van een kookpuzzel ineen schoof. Het resultaat : sajoer! Er lag een paar wortels, een zakje sperzieboontjes, een halve witte kool, een zakje met champignons (zou ook in de gelijknamige soep kunnen verdwijnen), een makreel, een bakje met gehakt en nog wat groen.
Het gehakt verdwijnt samen met een deel van de gekookte en daarna gestampte aardappels naar de afdeling frikadel. Die maakt Sonja zo goed. De rest van de aardappels gebruik ik om makreelkoekjes te maken. Dus al met al wordt het vandaag witte rijst met sajoer, frikadel en viskoekjes. O ja, en wat sambal! Ja, mijn inwendige mens is weer helemaal hersteld van de aanval van de jalapeno. Afgezien van dit alles is het in de koelkast ook weer wat overzichtelijker geworden. Win win.