zaterdag 25 april 2020

Rood staan

Ik mag dan een klein pensioen hebben, maar aan rood staan doe ik / doen wij niet. Het is eenvoudig : de tering naar de nering zetten. Of wel doen met datgene wat je hebt. Gevolg is dat we zeer bewust met geld omgaan. Dat is iets wat we altijd al gedaan hebben. Zo zijn wij opgevoed.
Dus geen dure Nikes voor de kinderen. Ook al werd er op hun basisschool op gelet. Een slimme zoon tekende op zijn Dutchies van Scapino met viltstift het Nike logo. Klaar. Nooit wat over gehoord. Haha! De nuchterheid zelve. We knipten ook labels werden uit hun kleding. Dat scheelde ook weer aan commentaar.
Onze minister zei vorig jaar nog, dat 's lands overheidsfinanciën op orde zijn. Na het eerste kwartaal van dit jaar staat de overheid voor miljarden in het rood. Als ik voor € 100,= in het rood staat, breekt bij de bank al de pleuris uit. En toch geeft de overheid miljarden aan de KLM. Logisch, want de overheid heeft zelf een groot belang in de KLM. Zelfs zo groot, dat Rutte de vliegmaatschappij boven onze gezondheid plaatste toen de corona uitbrak. Tegenover andere bedrijven is de overheid aanzienlijk minder gul.