vrijdag 24 april 2020

Corona, wat een chaos!

Hier in Dronten doet men heel erg geheimzinnig over de situatie in De Regenboog. De berichtgeving van officiële zijde is zeer krampachtig en de ene na de andere rectificatie volgt. Het geheel geeft aan, dat de situatie daar ernstig is, al probeert de burgemeester in de laatste rectificatie die indruk weer te temperen. Maar hij wil geen feiten kwijt. Het zal mij niets verbazen indien er om die reden na overlijden selectief getest wordt, zodat het officiële aantal doden / zieken als gevolg van het coronavirus binnen 'redelijke' grenzen blijft. 'Anders tellen' heet dat. Voor mij is het nog steeds frauderen.
De maatregelen van de regering vind ik ook erg warrig. Kinderen zijn niet gevoelig voor het virus, maar mogen niet naar school. Nu mogen ze wel naar school, maar in kleinere aantallen en met 1,5 meter afstand. Dus dat wordt een drukte bij die scholen, wat blijkbaar ook geen probleem is.
De tandarts en mondhygiëniste mogen wel aan het werk, maar de kapper en de horeca niet. Ik snap er geen reet meer van.
Er zijn mensen die verontwaardigd reageren vanwege de kritiek op Rutte c.s.. Die hebben blijkbaar de periode 2012 - 2017 gemist, toen onder bezielende leiding van Rutte de zorg werd gesloopt. Nu moet Rutte zijn eigen rotzooi opruimen. Hij, de PvdA en het knullig optredend RIVM hebben ervoor gezorgd, dat het een moeizame strijd geworden is.
Maar ach, wie tegenwoordig zijn gezonde verstand gebruikt en dat middels feiten laat blijken wordt als negatief en/of vervelend ervaren.
Bij bepaalde ondernemers is de VOC mentaliteit ook weer boven komen drijven. Ze maken ernstig misbruik van de situatie via de inzet van gastarbeiders. Moderne slavernij. Die bedrijven zouden gebrandmerkt en geboycot moeten worden.
Nog even en mensen pakken uit balorigheid het gewone leven weer op.