donderdag 16 april 2020

De Corona-sleur

sommigen fietsen of skaten
Gisteren zag ik hoe Wendy van Dijk zich geregeld niet aan de 1,5 meter afspraak hield. Nota bene in bijzijn van zorgpersoneel. Niet de spullen op de grond plaatsen en afstand nemen, nee, ze zelf overhandigen. Net als bij het uitreiken van de laptops. Als verzorgende had ik dat zeker niet gedaan. Maar ja, wie ben ik? Oké een kritische zeurpiet.
De jeugd heeft moeite met het blijf-thuis advies. Dat begrijp ik best. Ik heb er geen probleem mee wanneer zij naar buiten gaan, zolang ze zich maar dusdanig gedragen, dat besmetting voorkomen kan worden.
anderen worden gereden
Er zijn ook stellen die per se met z'n tweetjes een winkel in willen, waar een maximum aantal klanten van kracht is. Dus neemt elk van hen een winkelwagentje en lopen ze al kwetterend schuin achter elkaar boodschappen te doen. Zo erg kan het zijn. Nog erger zijn de corona-spugers of -hoesters. Zoiets moeten ze niet in mijn bijzijn of tegen mij doen. Dan pas ik (op mijn manier) proportioneel geweld toe. Haha!
Het is inmiddels een tijdje geleden dat het coronavirus hier in huize Van Ouderdom toesloeg. De patiënte is hersteld (met blijvende klachten, denken we) en zelf ben ik nog steeds gezond als een oude vis. Ik hoop dat het zo mag blijven. Ik overweeg mijn bloed te laten onderzoeken. Of ik coronarestanten heb.