vrijdag 17 april 2020

Het gaat over geld

Van mijn ziektekostenverzekering kreeg ik een e-mail. De tekst luidde :

"Beste meneer van O,

Wij hopen dat u tot op heden gevrijwaard bent van het coronavirus. U behoort tot de risicogroep en wij benadrukken dat u zich zoveel als mogelijk aan de adviezen zult houden. Omwille van uw gezondheid.
Mocht u door omstandigheden niet instaat zijn uw zorgpremie......enz."

Dat is toch een mooie benadering? Maar zo was hij dus niet. Het ging direct over geld, met als inleiding Zo kunnen wij u helpen. Gevolgd door een aantal tips om de corona-stress te verminderen of te voorkomen. Ik kan mijn premiebetaling uitstellen als ik dat zou willen. Aardig, dat wel. Maar dat is zaken op de lange baan schuiven. Kon ik dat maar ook met de risico's die ik nu loop doen. Ik zie liever wat mondkapjes en handschoenen verschijnen.
Het feit dat de minister niet even gecontroleerd heeft in hoeverre de Chinese leverancier van mondkapjes gecertificeerd is, geeft aan hoe slecht onze gezondheidszorg is geworden. Wat een prutsers. Nooit van checklists i.c. kwaliteitszorg gehoord? En dat op zo'n cruciaal ministerie.
In een gesprek met een buurtbewoner (met 2,5 meter onderlinge afstand), maakten wij beiden ons ernstig zorgen over het wanbeleid en zaken die verzwegen worden. We vroegen ons af hoeveel verzorgingstehuizen al besmet zijn geraakt. Er is een ware slachting gaande onder ouderen en mensen met een zwakke gezondheid. De exacte cijfers worden ons onthouden. Ik houd deze regering verantwoordelijk voor al die slachtoffers. Ordinair wanbeleid. Bijna moord met voorbedachte rade van Rutte c.s.. De regering ziet nu af van verkoop / privatisering van een vaccinfabrikant. De reden is : dan hebben we er geen grip meer op. Impliciet geeft men dus zelf aan dat ze de gezondheidszorg in z'n geheel nooit had moeten privatiseren. Niet dat ik in een boze opzet geloof, maar ik zou bijna gaan denken dat het beleid gericht is op het redden van de pensioenen door te 'bezuinigen' aan de kant van uitbetalingen en het spekken van de farmaceutische industrie.