donderdag 16 april 2020

Fenna's feestje


Af en toe moeten we Fenna natuurlijk ook verwennen. Ze heeft net als de jeugd veel energie en wil activiteiten doen. Vandaag stelde Sonja voor om Fenna te laten zwemmen. Ik heb de fietskar weer in elkaar gezet. Die staat al zeer lang gedemonteerd en opgevouwen in het schuurtje. Even hier en daar een drupje olie, de bandjes wat meer lucht gegeven en de kar aan Sonja's e-bike gekoppeld.
We zijn naar een groot stuk water gereden, vlakbij de jachthaven en een brug die De Knip genoemd wordt. Daar mocht Fenna het water in. Wat een feest! Ze kon er geen genoeg van krijgen. Wij wel, dus was het in- en opstijgen en zijn we verder gefietst. Dit keer naar een dierenspeciaalzaak, om een zak met pensstaven voor Fenna te kopen. Op de terugweg, via een andere route, zijn we bij een grote vijver gestopt. Weer mocht Fenna het water in. Ze bleef haar tennisbal maar aandragen.
We laten haar ter afwisseling ook over het land achter de bal aan rennen. Na dat speelkwartiertje zijn we weer huiswaarts gereden. Onderweg lag Fenna in haar kar voor Pampus. Dat zal straks wel weer snurken worden. En anders ik wel. Als ik een tijd niet gefietst heb, moet ik mijn conditie namelijk weer opbouwen. En daar is volgens mij veel rust voor nodig. Eh...