zaterdag 11 april 2020

Geen zomervakantie?

onder de motorkap
bijna
Misschien gaan we deze zomer ook niet met vakantie. Ik hoop van wel, natuurlijk. Ik denk dat het voor met name de bestuurders van elektrische auto's een andere vakantie zal gaan worden, als ie doorgaat. Ik denk hierbij aan het 'tanken', het opladen van de accu's. Staan op die oplaadpunten straks ook files? Want de wacht- / laadtijd is iets meer dan het tanken van brandstof. Een mogelijkheid tot snel laden is er wel, maar die methode is niet gezond voor de accu. En wat als je met zo'n auto in een file komt te staan? Zit je dan constant op de voltmeter te koekeloeren? Of heb je dan een uitklapbare windmolen voor energie in de bak liggen? Of een zonnepaneel? Of een kabel die je op de e-auto naast je kan aansluiten? Misschien is in zo'n periode rondrijden met een benzine generator op een aanhangwagentje lucratief.
De bestuurders van de e-cars zullen voornamelijk hotelgasten zijn. Een caravan of vouwwagen vereist een trekhaak. Zo'n e-car is niet bepaald een voertuig om tijdens vakantieperiodes mee te gaan rijden. Lijkt mij.
voor snel en gewoon laden
Maar.... ik heb het genoegen gekend even in zo'n e-car te rijden. Wat een luxe! Met een vrij ruime kofferbak en complete uitrusting. Heel stil en dus erg vreemd voor mij en dan al die digitale toeters en bellen. Vooral op het gebied van veilig rijden. Nog even en ik heb als bestuurder niets meer in te brengen, zo lijkt het.  Alleen de ruitenwissers zijn nog ouderwets. En je moet hem zelf wassen. Dus nog geen knopje die al het vuil van de auto afstoot.