donderdag 23 april 2020

Creatief boekhouden

ook meer criminelen
Vanmorgen hoorde ik in het nieuws, dat het aantal asielzoekers dat crimineel gedrag vertoont met een kwart gestegen is. Men wijt de stijging aan een 'andere manier van tellen'. Haha! Creatief boekhouden noemt men dat. Of wel : de boel belazeren, frauderen. Het aantal was dus eerder al veel hoger. Zoals ook hier in Dronten al het geval was/is. Men telt hier ook 'anders'. Men legde ook gedupeerden het zwijgen op, door hen dood te zwijgen. Om de gemoederen nog rustiger te houden, heeft men ook hier met de cijfers gestoeid. Nu moet men enkel nog de niet opgenomen aangiftes aan het resultaat toevoegen. Dan komen we aardig in de buurt van de realiteit.
Weer een voorbeeld van een onbetrouwbare overheid ten koste van nota bene de eigen burgers.
Ik hoorde ook dat het coronavirus op 15 februari 2020 in ons land was aangekomen. Het tijdstip werd niet vermeld. Knap om zoiets tot op de dag nauwkeurig te registreren zonder grenscontrole.
Weer zo'n onzinnig bericht dus. Het kan toch zijn dat iemand die enkel als drager gefungeerd heeft, al begin januari of zelfs vorig jaar onze grens passeerde? Het blijkt maar weer : men roept maar wat. Medio januari was het virus al bij Limburg ontdekt.
De directeur van de KLM wil nog steeds meer geld zien. Minder omzet en toch meer salaris krijgen. Dat zouden wel meer ondernemers willen.