zondag 19 april 2020

Belastinggeld over de balk

Nu ik wat meer weet van de corona-apps vind ik het een zinloos gebeuren. Afgezien van de m.i. knullige manier waarop de apps ontwikkeld gaan worden, zal het nut ervan zeer laag zijn.
Het begint natuurlijk met discipline bij de gebruikers ervan. Elke dag informatie intoetsen zal daarom niet gebeuren. Evenmin als een gebruiker op een bepaalde dag iets dringends wil doen, terwijl ie zich niet lekker voelt. Dan zal hij zeker niet aangeven dat ie zich ziek voelt. Ik weet niet in hoeverre de app ook de lichaamstemperatuur meet. Misschien moet men ook een thermometer meenemen, want ook onderweg kan de koorts toeslaan. Maar dan ben je al minstens een week besmet. Leve de app! Maar niet heus. En we leven nog steeds in een ikke-eerst maatschappij, wat nu dagelijks te merken is.
Nee, dat hele gedoe rond de apps heeft volgens mij een ander doel. Al was het maar als 'speeltje' ter afleiding van de misère, waarin mismanagement een grote rol speelt. "Panem et circenses". Belastinggeld voor apps, terwijl verplegend personeel ernstig om hulpmiddelen verlegen zit. Crisismanagement van het slechtste niveau.
Nadat Zembla tevergeefs geprobeerd heeft de FvD zwart te maken (de partij zou gefinancierd zijn door... Rusland. natuurlijk), heeft de NPO een programma gemaakt, waarin het corona debacle recht gepraat wordt met achteraf gemonteerde beelden van mosterd-na-de-maaltijd uitspraken van Rutte en De Jong. Om hen alsnog gelijk te geven. Op die manier probeert de staatsomroep het falend corona beleid van de overheid alsnog de hemel in te prijzen.
De KLM baas moet ook meer geld hebben. Inspelend op de kwinkslag van Rutte ('eerst de KLM redden') werd door KLM gelijk maar even het salaris van de directeur ter tafel gebracht. Meneer moet nog meer krijgen, want zijn collega van het Franse deel krijgt veel meer. Ja krijgen, want niemand verdient zoveel. Het personeel telt zoals gewoonlijk niet mee.