woensdag 22 april 2020

Dream school

Eerder heb ik alle afleveringen van deze tv serie gevolgd. Om kennis te nemen van de manier waarop men 'moeilijke' jeugd weer op het juiste pad probeert te krijgen.
Gisteren zag ik een aflevering, waarin Sylvana Simons de klas toesprak. Ze had zich erg afstandelijk opgesteld tijdens haar eerste optreden. Ze beweerde dat ze zich niets van anderen aantrok. Daar zit je dan als klas. Tegen Sylvana kan je dus beter je mond maar houden. Sylvana begreep dus niet dat de meesten al zo'n afstandelijke houding hadden en daar eigenlijk van af wilden. Ze vonden haar uitspraken maar raar. Sylvana zelf maakt zich in haar dagelijks leven vooral behoorlijk druk over anderen. Dus spreekt ze zichzelf ook nog eens tegen.
voor Sylvana
Tijdens deze sessie had ze erg veel moeite om de klas uit te leggen, dat het goed is om af en toe bij jezelf te raden te gaan. Ze noemde het 'in de spiegel kijken'. Maar de klas vertaalde dit in 'naar je uiterlijk kijken'. Ze begreep de klas niet en verzuimde een voorbeeld te geven. Hoewel Sylvana haar mond vol heeft over te veel wit (zelfs de aanpak van het coronavirus vindt zij te wit), durfde ze van het deels geblondeerde Afro kapsel van een getinte leerlinge niets te zeggen. En wederom viel Sylvana door de mand. Vreemd dat men haar voor zoiets uitnodigt.