vrijdag 24 april 2020

Een andere vogel

Als Marokkanen naar Nederland willen terugvliegen, zijn het in beide landen Nederlanders. Als ons land vraagt criminelen uit te leveren, zijn het Marokkanen. Leuk zo'n dubbel paspoort. Rare vogels hoor, die mensen met een dubbel paspoort.
Eerder schreef ik over een andere rare vogel. Die van de slechte kwaliteit van het hout dat men gebuikt heeft bij de bouw van een insectenhuisje. Ik vind het vreemd dat men geen hout heeft toegepast, dat geschikt is voor buiten. Het multiplex, in de vorm van een vogel begon te bladderen. En dat kwam niet door het fladderen.
nieuw en oud
In het schuurtje had ik nog een restant trespa. Dat ben ik maar gaan gebruiken, om de houten vogel te vervangen. Ik heb het multiplex exemplaar voorzichtig verwijderd en het op het trespa plaatje overgetrokken. He paste net. Niet dus. Maakt niet uit, want nu kreeg het beestje tenminste een wat platter buikje. Daarna heb ik het met de decoupeerzaag, met een zaagje bedoeld voor metaal, uitgezaagd. Vervolgens ben ik op zoek gegaan naar verf. Ik vond een blikje bruine verf
(Sylvana!). Ik heb het witte beest een wat getinte kleur gegeven. De vogel is niet helemaal af, want ik wil nog een andere kleur verf gebruiken. Maar ik heb hem alvast maar weer op z'n plek getimmerd. Ik heb dezelfde spijkergaten gebruikt door in de trespa vogel op dezelfde plekken gaten te boren met behulp van de oude. Die vogel zal nog wel eeuwen goed blijven. Het kastje erachter niet. Dat is ook van hout, maar ziet er nog solide uit.