zaterdag 18 april 2020

Opruimen in de loods

Vanmorgen gingen Sonja en ik naar de loods. We gingen beiden wat opruimen. Toen ik daar aankwam, stond hier en daar timmermansgereedschap uitgestald. Ik zag ook een mooie afkortzaag staan. Klaar voor gebruik! Laat ik nou net Ben een paar weken geleden gevraagd te hebben of ik een aantal houten balken in stukken mocht zagen. Omdat het niet mijn zaag is, heb ik eerst het hout goed gecontroleerd op spijkers en/of schroeven. Ik deed het zelfs 2x per balk. Voor de zekerheid. Een kapot zaagblad wilde ik niet op mijn geweten hebben.
Daarna gingen de gehoorbeschermers op en de veiligheidsbril en ben ik gaan zagen. Wat een professionele zaag! Ik kon hem niet alleen naar beneden drukken, maar ook uittrekken. Het zagen van de balkjes was dan ook zo gebeurd.
Als blijk van dank heb ik met de compressor de zaag en de tafel schoon geblazen. Daarna heb ik de vloer aangeveegd en het zaagsel opgeruimd. Vervolgens heb ik die zaagtafel een slag gedraaid, zodat er ruimte ontstond voor de bus. Want na deze klus, ben ik weer wat kleinere klusjes aan de bus gaan doen. Eerst heb ik de huishoudaccu aan de lader gehangen. Daarna ben ik weer gaan prutsen. Sonja en ik waren beiden gelijk klaar met ons werk. Sonja ging nog even boodschappen doen en ik reed naar huis, waar Fenna mij al opwachtte. We gingen samen eerst naar buiten. Als ik zo van huis bezig ben, zorg ik ervoor dat ik altijd tussen half 3 en half 4 weer thuis ben. Dan is het namelijk tijd om Fenna uit te laten.