zondag 19 april 2020

De hondenkar van Fenna

Niet eerder hebben wij een hondenkar gehad. Pas toen Fenna in huis kwam, zijn we met zo'n kar begonnen. Eerder hebben wij een fietskar voor kinderen ingezet om een hond te vervoeren. Het betrof een oudere hond, die af en toe bij ons logeerde. Dat beest kon nauwelijks nog lopen, dus werd hij in de fietskar vervoerd. Die kar gebruikte ik in mijn donkere periode om folders mee te verspreiden. Ik heb hem later wat omgebouwd voor Fenna. Maar toen we een mooiere, echte hondenkar konden kopen, heb ik die kar verkocht.
De huidige kar van Fenna bevalt ons en haar uitstekend. De kar kan ingeklapt worden en de wielen zijn demontabel. Als ie niet in gebruik is, staat ie als een soort bouwpakket zonder wielen in het schuurtje. En anders ligt ie opgevouwen achter in de kampeerbus.
De kar heeft een frame van buizen en is bekleed met canvas doek. Dat doek schijnt met de tijd wat te krimpen, waardoor een bepaalde daksteun (foto, pijl) niet meer goed gemonteerd kon worden. Daar was wat kracht voor nodig. Om te voorkomen dat het doek scheurt bij het in elkaar zetten van de kar, heb ik de steun een centimeter ingekort met een pijpsnijder en een nieuw gat geboord voor de vergrendeling.
De kar is nu weer gemakkelijk gebruiksklaar te maken. We kunnen weer!