woensdag 29 april 2020

Coronavirus

Het is duidelijk te merken, dat het gepeupel de lock down (die geen lock down is) zat begint te worden. Niet alleen jongeren, ook ouderen willen zich ontdoen van het corona-juk dat de overheid hen heeft opgelegd. Toto op heden worden de instructies goed opgevolgd. Niet door iedereen, maar wel door de meesten.
Maar ja, nu is het virus niet alleen bij een Belgische kat, maar ook bij Brabantse nertsen aangetroffen. Brabant is voor mij overigens eigenlijk ook België. Ik reageerde primair met de gedachte : "Weer Brabant?" Er komt al zoveel ellende (o.a. drugs, moorden, mishandelingen, carnaval, koffietafels en halfzachte g's) voort uit die provincie en nu besmette nertsen. Mijn tweede gedachte was : "Stop eens met dat nertsen gedoe!" Nertsen houden / fokken is voor mij ook een vorm van mishandeling.
Maar goed, het gaat de goede kant op met het virus. Volgens de cijfers, die onbetrouwbaar zijn met een toekomst die onzeker is. Aan de andere kant hoor ik dat het virus weer kan toeslaan. Eenmaal genezen van Corona schijnt iemand dus niet automatisch immuun te zijn geworden. Dus zullen preventieve maatregelen getroffen moeten worden in de vorm van entingen en het verbieden van het houden en/of fokken van nertsen en Belgische en Brabantse katten.
Zodra we weer mogen uitvliegen, stappen we in de kampeerbus. Weg van hier.