woensdag 22 april 2020

Ben ik soms dom?

Als ik de maatregelen lees en hoor met betrekking tot het coronavirus, denk ik geregeld : "Huh? Ben ik soms dom?" Volgens het RIVM ondervinden besmette kinderen weinig last van het virus. Dus kunnen ze naar school. Het RIVM beweert ook dat eventueel zieke kinderen thuis geen extra last veroorzaken. Ik denk met mijn domme hoofd : "O, en hoe zit het dan met de besmetting van de leerkrachten, ouders en anderen thuis?" Is dat geen extra last? Misschien zelfs een regelrecht gevaar! Nee, want de leerkrachten worden getest. Oké, als je getest bent, raak je dus niet besmet?
Ik zag ook een horecaondernemer die een creatieve oplossing had bedacht om klanten te bedienen. Hij had een lange grijp arm gemaakt, waarmee hij etenswaar en drankjes aan klanten geeft. "Hoera, wat slim!" werd er geroepen. Meneer vergeet alleen dat hij tijdens het klaarmaken van de drankjes en etenswaar zelf ook een mondkapje en handschoenen moet dragen. Hij hing met zijn hoofd boven het eten en was met zijn blote handen bezig. De presentatrice vond het erg slim. Maar ja, die zal net als het RIVM meer kennis hebben van besmettingen, dan ik.
Zelf weet ik dat als ik griep kreeg, ik altijd besmet was geraakt. In de meeste gevallen door de schoolgaande kinderen.
De regering laat nu wattenstaafjes fabriceren. Heel veel, want men gaat testen. Zodra de bureaucratie klaar is. Het testen begint op mosterd na de maaltijd te lijken.
De minister gaat nu een héééél nieuwe en echt goede corona-app laten maken. Maar eerst gaat meneer een groep echte deskundigen samenstellen. Ik denk : "Al weer??" Dus die vorige 'deskundigen' die betrokken waren bij het beoordelen van al die krakkemikkige apps waren dus niet deskundig genoeg.