woensdag 22 april 2020

Tegen de Tong van Lucifer

Tong van Lucifer
Op de Knardijk in Lelystad, zichtbaar vanaf de A6, staat al een tijdje een kunstwerk genaamd De Tong van Lucifer. Het kunstwerk is verwijderd omwille van reparaties. Het enorme geval is namelijk nogal gevoelig voor wind (gecreëerd door God?).
Nu is het zo, dat een aantal christelijke mensen een petitie gestart is, met als doel het kunstwerk niet meer terug te laten keren. Men spreekt van een paar zich christelijk noemende politieke partijen en omwonenden. De laatste groep is lastig te plaatsen, want de eerste huizen staan een paar kilometer verderop in landelijk gebied.
Het kunstwerk staat er al sinds 1993. Het stelt een tong voor die de hemel likt. Als uitdaging naar God. Hoe verzint een mens zoiets? Een zwaar gesubsidieerde kunstenmaker dus. Het is diverse keren vernield en weer hersteld van ons belastinggeld (ruim 300.000 euro). Al die tijd ergerden christenen zich aan het kunstwerk.
S(ch)andaal van Petrus
Van mij mag het daar blijven staan. Maak er iets anders van, wat wel geaccepteerd wordt door gelovigen. Een idee van mijn kant  :
Dat ding is met een pot verf om te toveren in De Sandaal van Petrus of van Johannes of desnoods Jezus. Aan beide zijden te doen. En dan maar hopen dat andere gelovigen niet gaan zeuren. Over Mohamed, Brahma, Shiva, Sinterklaas, Rutte enz. Als dat zo zou zijn, maak er dan een kleurrijke surfplank van. We blijven toch niet aan de gang? Bij de bouwmarkt staat een speciale bak met afgeprijsde verf. Een verfroller kost daar nog geen € 5. Lijkt mij beter dan al het belastinggeld nog een keer over de balk te gooien. En ach, what's in a name? Is er trouwens een website waar ik kan tekenen tegen zeurpieten?