donderdag 2 april 2015

Zeuren over een bekeuring

 Op dat hondenforum zag ik ook een post van iemand die zich beklaagde over een bekeuring. Hij of zij (sommigen willen graag anoniem blijven als ze in de fout gaan) had de hond los laten lopen waar het niet toegestaan is. Het geklaag brak vervolgens los. Je weet wel het bekende gezeur variërend van "ga toch boeven vangen" (ze bedoelen dan loslopende honden, want het was een controleur) tot 'ik betaal toch hondenbelasting!'
verkeer(d)
Wie bewust leeft, weet waar ie mee bezig is. En wie bewust regels overtreedt loopt het risico daarvoor gestraft te worden. 'Elke Nederlander wordt geacht de wet te kennen', maar dat lijkt me nogal lastig gezien de hoeveelheid aan regels. Dus lees ik de regels van de gemeente waar ik in zetel. Als hondenbezitter breng ik mezelf dus ook van de regelgeving omtrent dit huisdier op de hoogte. Bewust dingen doen.
Nu schijnt het zo te zijn, dat ik als trouw belasting betalende hondenbezitter last moet hebben van collega hondenbezitters die zich niet aan diezelfde regels willen houden. Ze ruimen de poep niet op, laten de hond overal loslopen  (de meesten hebben de hond niet onder appel) en tegenaan zeiken en als hun hond mijn aangelijnde hond lastigvalt (die honden zijn net zo onopgevoed als hun baas), moet ik dat maar pikken.
Het zullen vast wel dezelfde mensen zijn die vaak verkeersboetes krijgen wegens te snel rijden of andere overtredingen en vervolgens klagen met : "Ze moeten altijd weer mij hebben!" of met 'wat een k*tpolitie!" Helaas, naast verkeershufters zijn er ook hondenhufters. Notoire zeurpieten die lak hebben aan regelgeving en niet hun verantwoordelijkheid wensen te nemen.