vrijdag 17 april 2015

Assessment en psychologische test

het enige diploma waar ik trots op ben
Tijdens mijn loopbaan heb ik zo'n negen keer deelgenomen aan een psychologische test en drie keer aan een assessment. Daar was ik een hele dag mee zoet. Alles hing van die ene dag af. Je zult maar je dag niet hebben en een assessment of psycho-test moeten doen. Hahaha! Ach ja, ik moest er telkens weer een beetje om lachen. Waarom? Er zijn mensen die beweerden dat ik me geestelijk moest voorbereiden op zo'n dag. Allemaal onzin, want ik had met mezelf afgesproken dat ik gewoon mezelf zou zijn. Haha. Dus ik ging telkens weer nogal ontspannen naar zo'n bureau. Ik heb soms ook bepaalde onderdelen van testen overgeslagen. Zoals dat suffige rekenwerk. Ik werkte dag in dag uit met computers, dan ga ik zelf toch niet moeilijk zitten rekenen. De betrokken psychologen keken maar raar van op van mijn toelichting. Ik heb ook een keer gezegd dat ik geen zin had in een onderdeel.
De uitkomsten van die testen en assessments waren steevast hetzelfde. Ik herkende mezelf telkens weer in het resultaat. Misschien vond ik ze daarom wat zinloos.
Onlangs kreeg ik via internet een testje voorgeschoteld. Normaal doe ik daar niet aan mee. Maar dit keer zwichtte ik. Ik moest mijn doopnaam en mijn geboorte datum invullen en dan zou het systeem mij vertellen over mijn loopbaan. Weet wat nou zou leuk was? Na intoetsen ervan kreeg ik een paar seconden later het resultaat. En de uitkomst kwam mij weer bekend voor! Zou dat misschien te maken hebben met Wikileaks? Heeft men mijn cv soms gejat of gelekt?