donderdag 2 april 2015

Gewoon een tip

een kind kan de was doen...

Op een forum over honden beschreef ik mijn handigheidje om een rol-/flexi riem op tijd te blokkeren als ie afrolt. Het eind waarmee de riem op de rol gemonteerd is, is vaak een zwak punt dat niet veel trekkracht kan verdragen. Een halve meter voor het eind heb ik met een zwart viltstift de riem gemarkeerd met wat merktekens, die mij waarschuwen dat het einde (van de riem) nadert.
Mijn tip leverde erg veel reacties op. Van die bijna 50 reacties, was er één die de tip handig vond. De rest ging over het gebruik van de flexi riem. Het overgrote deel van de respondenten vindt de riem erg onhandig in gebruik. Er zijn er die hun handen eraan snijden (?), anderen verstuiken hun polsen (??), weer anderen zijn van menig dat zo'n riem levensgevaarlijk is, omdat de hond ermee naar de andere kant van de weg kan rennen(???). Er zijn er ook die beweren dat zo'n riem een hond aanspoort tot trekken en slecht luisteren (????). Een aantal had tot dan niet in de gaten dat er op zo'n riem twee knoppen zitten ('O, die ander is me nooit opgevallen) en sommigen hebben zo'n super goedkope (met een touwtje) waarvan de lijn snel breekt.
even kennismaken dankzij de flexi riem
Eerst dacht ik : "Lopen er alleen maar idioten met zo'n riem rond?" Maar de reacties lezend kwam ik tot de conclusie dat het louter om vrouwen ging (sorry, het is niet anders). De meesten van hen hebben problemen met het gebruik en de bediening zo'n flexi riem. De enige twee mannen en ik op dat forum dus niet. Ook hier in Dronten zie ik vrouwen die zo stom vreemd met een flexi riem omgaan. Ze lopen te jojo'en, met de armen te zwaaien en te vliegvissen met zo'n riem. Ze spannen hondenlijnen over fiets- en voetpaden en als iemand wil passeren geven ze de hond en de riem de schuld. Ik heb daarom een paar keer spontaan een instructie gegeven. Ik hoor die vrouwen vaak praten tegen hun hond : "Zeg, dat vind ik niet leuk van je hoor!" of "Wat doe je nu weer?" of  "Kom eens even hier" waarbij het 'alsjeblieft' en het op de knieën gaan alleen nog maar ontbreken.
Een hond is geen kind. Een hond moet je honds behandelen. Oké, sommige kinderen ook.