donderdag 23 april 2015

De auto trekt naar rechts

Volgens Mike trekt de Matrix naar rechts. Zelf was me dat niet opgevallen, toen ik na het vervangen van de schijfremmen naar Lelystad ben gereden. Ik heb het nog speciaal getest door tijdens en na het remmen het stuur (enigszins) los te laten. Maar de auto bleef gewoon rechtdoor rijden.
Het kan zijn dat de remklauw alsnog blijft hangen. Na montage van de nieuwe schijven en remblokjes, kon ik het wiel gemakkelijk ronddraaien. Ik heb niet echt de remzuiger schoongemaakt. Misschien is dat het probleem. Naarmate de blokken slijten, komt de zuiger steeds verder uit de behuizing en kunnen vuil en roest toeslaan. Een vuile zuiger ondervindt veel weerstand als ie terug gedrukt wordt. En anders zit misschien de klauw wat vast.
Ik heb het wiel eraf gehaald om de boel te controleren en alsnog schoon te maken. Maar ik zag niets bijzonders. Het wiel draaide probleemloos rond. Ook een ritje met een paar keer remmen leverde geen rechts afslaan op. Misschien lag het aan het wegdek.
Ik heb maar gelijk de dorpels met wat teer ingesmeerd. De oude laag begon wat te verdwijnen. Een buur had onlangs een blik gekocht om wat palen te tjetten. Er was nog veel over. In ruil voor een paar bouten en moeren heb ik even dat blik met bokkenpoot geleend. Ik heb niets afgeplakt, gewoon eerst wat afgeborsteld en toen met de poot erover heen.