woensdag 15 april 2015

Gewoon bij de KwikFit

Toen mijn vertrouwde garage (Deux Cheveau op het industrieterrein Noordersluis) vertrok, kwam ik door omstandigheden bij de KwikFit in Lelystad terecht. Daar heeft men goed voor de oude Nevada stationwagen gezorgd. Zo goed zelfs, dat ik er later met de Matrix ook naartoe ging. Van een simpele oliewissel tot een kleine en een grote servicebeurt toe. En altijd tevreden tegen zeer schappelijke kosten. Vorig jaar heeft men de set v snaren vervangen. En eens moet de eerste keer zijn, dus dit keer ging het niet goed. Er bleef een piepend geluid hangen, ondanks een paar keer terug geweest te zijn. Na zo'n terugkomst was het piepen een tijdje weg en dan kwam het geleidelijk weer terug. Ik ben ermee ook bij andere garages geweest (o.a. vanwege vakanties), maar onder de motorkap bleef het piepen.
Vorige week toch maar even de kwestie aangemeld bij KwikFit. Daar was de receptionist heel resoluut : "Dat mag niet gebeuren, we gaan dat oplossen. Al moet er een heel nieuwe set riemen en spanrollen op!"
Vanmiddag was het zover. De Matrix is een uurtje weggeweest, terwijl ik van de gelegenheid gebruikmaakte door het centrum van Lelystad weer eens te bezoeken. Ver kwam ik niet, want ik liep een voormalig, eveneens gepensioneerde collega tegen het lijf.
Weet terug bij KwikFit stond de Matrix buiten in het zonnetje te wachten. De monteur vertelde dat een van de riemen een fabricagefoutje kende : een bobbeltje op het loopvlak. Hij heeft hem vervangen en de piep is weg. De Matrix is ook gelijk APK goedgekeurd. Al met al bleef de schade beperkt tot nog geen 20 euro. En... de remmen werken uitstekend. Het remvermogen is mooi verdeeld over de vier wielen.