maandag 27 april 2015

Koningsdag

Gisteren hebben we een voorproefje genomen. Rond 4 uur 's middags kwamen de buurtjes bij ons. Een van hen had Koninginnensoep gemaakt. Of heet die tegenwoordig Máxima-soep?  De soep met stokbrood smaakte uitstekend, want buurman Frans kan prima koken! Daarna een toetje in de vorm van een oranje gebakje met koffie. Het was weer erg gezellig!
Tim met de band
Vanmorgen op tijd op, want ik wilde nog een paar tegels terugplaatsen. Uit drie stuks, twee grind- en een betontegel,  moest een stukje geslepen worden, zodat ze weer om de palen van het hekwerk zouden passen. Dat stoffig klusje heb ik eerst maar gedaan. Inmiddels had Sonja de vlag uitgestoken met een oranje wimpel. Daarna zijn we naar het centrum gefietst en hebben we over de Vrijmarkt gekuierd en even naar het optreden van kleinzoon Tim en zijn band geluisterd en gekeken. Even bij de AH (gratis) koffie gedronken en weer over de Vrijmarkt geschuifeld. Ik mag zeggen dat het aanbod hier aanzienlijk minder rommelig gepresenteerd wordt dan we lang meegemaakt hebben. Daarna naar huis, waar Fenna een kauwstick kreeg voor het oppassen en wij nog een kopje koffie namen met een oranje tompouce.
Tussendoor even een steuntje opgehangen bij oma aan de schutting, zodat ze een hangplant zijn naam eer aan kan doen. 
Vanmiddag, als Fenna gerend heeft,  weer even het centrum in, omdat dan zoon Ben gaat optreden met de band. Gelukkig werkt het weer keurig mee. Een lekker zonnetje en een wat kil briesje uit het noorden.