zaterdag 25 april 2015

Straten en afronden


Vanmorgen ben ik eerst even de laatste twee planken op het nieuwe hekwerk gaan schroeven. Daarmee is het zagen, boren (zowel in het hout als in de grond) en het schroeven klaar. Het is uiteindelijk aanzienlijk meer geworden dan sec een schutting plaatsen, zoals eerst verzocht werd. Afgezien van de (zelf gemaakte) schutting van 1.80 meter heb ik ruim 10 meter hekwerk geplaatst inclusief een draaibaar hek. Alles is dubbel uitgevoerd, dus om en om planken. Ik heb ongeveer 350 schroeven verbruikt! Het lastigste was het boren van gaten in de grond voor de palen. Er bleek veel beton ondergronds te liggen en een rioolbuis voor het hemelwater van de schuur.
Gevolg was dat de palen niet dieper dan 40 cm de grond in konden. Op zich geen probleem, want boven de grond moest de lengte slechts 80 cm zijn. Ik was vanmorgen een halfuurtje bezig. Daarna kon al mijn gereedschap weer terug naar huis. Wat een gesjouw! Maar ja, de buurvrouw is zeer tevreden.
Aan onze kant van de straat had ik gisteren een bult zand gestort. Eerder hadden we de hobbelige bestrating verwijderd, nadat we gratis een hoeveelheid trottoirtegels hadden gescoord. Sonja heeft het zand vanmorgen met een hark keurig uitgevlakt. Daarna ging ik voor haar op de knieën. Om de tegels erin te leggen. De samenwerking verliep dermate geolied, dat we vrij snel klaar waren met een breed pad dat van twee voordeuren naar het trottoir leidt. Een kleine 7 vierkanter meter. De buurman zorgde voor prima koffie. Ondanks de miezerige
regen was de temperatuur vrij goed. Maar ja, van straten met een regenjack aan, werden we toch wel enigszins nat. Van het eerlijke zweet! Er ligt nu een fatsoenlijk pad voor de mensen die slecht ter been zijn. Rest nog het terrasje van de buurman, dat ook nodig gefatsoeneerd moet worden. Maar alles op z'n tijd.
Het was al met al een zeer drukke week. Maar de resultaten stemmen tot tevredenheid. Zowel bij ons als bij de buurtbewoners. Morgen vieren we met de buurtbewoners alvast Koningsdag bij ons thuis. Gezellig!